Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Database SecurEggFarmer in bedrijf

7 juli 2019

Op 2 juli is het startsein gegeven voor het gebruik van de database voor alle deelnemers van SecurEggFarmer. 


In de afgelopen maanden heeft een pilotgroep van deelnemende pluimveehouders, de database getest op gebruiksgemak en verder geoptimaliseerd, en is nu klaar voor gebruik. De pluimveehouders konden na ontvangst van de inloggegevens en uitleg over de database zelf aan de slag. De database stelt ze in staat om alle beoordeelde leveranciers, producten en toepassingen voor hun bedrijf, in te zien en vast te leggen. Het systeem ondersteunt de pluimveehouders om de risico’s voor voedselveiligheid van de eieren te borgen. Alle producten die binnen een pluimveebedrijf worden toegepast of verwerkt en van wie deze afkomstig zijn, worden in een database vastgelegd. De database is zo ingericht dat deze ook eenvoudig per smartphone gebruikt kan worden. Hiermee kunnen de pluimveehouders op ieder moment controleren, maar ook aantonen dat de gebruikte middelen beoordeeld zijn en voldoen aan alle voorwaarden. 

Na de fipronil crisis was er behoefte aan een dergelijke database. Het is gebleken dat pluimveehouders niet zonder meer kunnen vertrouwen op de blauwe ogen van de leverancier. Ze dienen zelf te controleren of het product en de toepassing mag. Als collectief is deze controle efficiënt te organiseren. Het systeem is opgezet door de pluimveehouders zelf en mede mogelijk gemaakt met steun van een aantal instellingen en bedrijven. Momenteel zijn 25 bedrijven aangesloten bij SecurEggFarmer. Naarverwachting neemt dit aantal in de toekomst toe.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)