Menu

Twitter feed Reindonk

De ‘Leertuin’ alsopstap naar een baan

Opnieuw leidt in Horst aan de Maas samenwerking tussen verschillende partijen tot een vergroting van kansen voor mensen zonder werk. Samen met de Bosgroep Horst, uitzendbureau Adecco en Citaverde bedrijfsopleidingen heeft de gemeente een traject ontwikkeld, dat de naam ‘Leertuin’ heeft meegekregen. Wethouder Birgit op de Laak is enthousiast over de praktische aanpak waarin werkzoekenden gedurende drie maanden aan de slag gaan: ‘Slimme verbindingen leggen moet concreet resultaat op gaan leveren. De ‘Leertuin’ is daar straks hopelijk een mooi voorbeeld van. Over zes maanden evalueren we of dat ook daadwerkelijk zo is. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Op donderdag 15 oktober meldden zich de eerste groep deelnemers in het Kasteelpark Ter Horst. Het zijn mensen die zich in Horst aan de Maas hebben gemeld voor een uitkering (Participatiewet). Zij worden vervolgens binnen het project op allerlei manieren begeleid om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het werken-leren traject binnen de ‘Leertuin’ bestaat voor een deel uit werkzaamheden in de bossen van Kasteelpark Ter Horst en voor een ander deel uit ‘learning on the job’. De deelnemers worden gedurende het traject intensief begeleid. Zowel op locatie, alsook via de gemeente en de deelnemende partijen.
 
Doel van het project is om de deelnemers binnen drie maanden te bemiddelen naar een baan. Door arbeidsritme op te doen, ‘arbeidsfit’ te blijven en het ontwikkelen van allerhande (nieuwe) competenties stijgen hun kansen. Daarnaast kan men in die periode certificaten behalen door het volgen van praktische cursussen. Het behalen van een veiligheidscertificaat (VCA) of een heftruckcertificaat biedt straks wellicht nieuwe kansen. Uitzendbureau Adecco verzorgt driewekelijks een sollicitatietraining op maat en bemiddelt actief tussen de deelnemers en mogelijke werkgevers.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)