Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

De 900ste keer 'de Bloemenketting'

Op 13 september 1998 kreeg oud-burgemeester Fasol als eerste de rozen aangeboden in een nieuw programma-onderdeel van De Wekkerradio: De bloemenketting. Het idee van de bloemenketting kwam van Toon te Baerts, één van de programmamakers van het eerste uur van de Wekkerradio. Nu zijn we  ruim 17 jaar en 18.000 rozen verder.

Elke zondagmorgen net na 11 uur opent Louis Vullings het derde uur van de Wekkerradio met het programmaonderdeel De Bloemenketting. Elke week wordt iemand genomineerd voor een mooie bos rozen omdat hij of zij zich belangeloos inzet voor verenigingen, mensen, dieren, etc. Heel belangrijk is dat dit belangeloos gebeurd. “Op 27 december hadden we de 900ste aflevering voor de Bloemenketting”, vertelt Louis. Dit betekent dat we in totaal in de afgelopen 17 jaar meer dan 1000 bossen rozen weggebracht hebben. In het verleden kwam het regelmatig voor dat groepen vrijwilligers een bos rozen kregen. Dat zijn zo’n 18.000 rozen en zo’n 15.000 km. De afgelopen 10 jaar worden de rozen gratis beschikbaar gesteld door de familie Van der Hulst uit Meterik. Daarvoor kregen we ze van de familie Loos uit Horst. Elke week is het een verrassing welke kleuren rozen we meekrijgen. Eén ding is zeker; met deze geweldige bos kun je bij de mensen thuis komen!”

900 Bossen rozen betekent ook 900 verschillende verhalen. “Een van de opmerkelijkste verhalen is toch wel die keer dat ik op zaterdag de rozen wegbracht naar een persoon die met veel liefde de zorg droeg voor een dochter met veel beperkingen. Op zondag was de dochter overleden. Dit hakt erin en doet wat met je en op dat moment moet je improviseren. Dit zijn de aangrijpende verhalen, maar er zijn ook leuke. Zoals begin december 2006 toen Sinterklaas in Horst-Centrum de rozen kreeg. Toen hij op de radio kwam had hij alles in rijmvorm gedaan. ”
Eén van de eerste keren dat ik de rozen wegbracht, vertelt Veronique, stond ik voor de deur en de persoon liet me niet binnen. Ik gaf de rozen af, vroeg wie de volgende kandidaat was en vertelde hoe het op zondagmorgen in zijn werk ging. Al die tijd stond ik op de stoep! Ik dacht dat ik wat fout had gedaan. Dit bleef al die tijd hangen, totdat ik een paar jaar geleden aangesproken werd door iemand. Het bleek deze persoon te zijn en hij excuseerde voor hoe hij het destijds had aangepakt. Ook bij hem was het altijd blijven hangen. Ik vond het knap en lief dat hij na zoveel jaar daarvoor zijn excuus nog kwam aanbieden.”

De Bloemenketting heeft juli 1999 ook nog de krant gehaald. Bij Maasland Radio hadden ze een programma dat ‘De Bloemenketting’ heette. Hierin werd ook iemand in het zonnetje gezet met een bosje rozen. De omroep wilde niet dat wij dezelfde naam gebruikte voor een zelfde programmaonderdeel en beschuldigde Omroep Reindonk van plagiaat. Maar uiteindelijk bleek dat Omroep Reindonk het programmaonderdeel eerder had laten vastleggen dan Maasland Radio.

De Wekkerradio is het programma gepresenteerd door Louis Vullings en Veronique Klaassen en is elke zondagmorgen tussen 9.00-12.00 uur te beluisteren bij Omroep Reindonk. Naast de Bloemenketting om 11.00 uur heeft het programma ook het spel “Bingogram” om 10.00 uur en het weerpraatje met Thijs Zeelen om 11.34 uur.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)