Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

De voorjaarsmaai gaat beginnen

De gemeente Horst aan de Maas gaat weer van start met de voorjaarsmaai. Dit betekent dat in de hele gemeente de berm 1 meter breed vanaf het asfalt gemaaid wordt.

Om de veiligheid in verkeerssituaties te handhaven wordt in onoverzichtelijke bochten de berm breder gemaaid. Ook op kruisingen wordt de berm, over een lengte van ongeveer 25 meter, breder gemaaid om gevaar en hinder te voorkomen. De gemeentelijke organisatie doet dit met name voor de fietsers en schoolgaande kinderen, die in het verkeer een kwetsbare groep vormen.

Rijk bloeiende bermen worden niet gemaaid tenzij ze hinder veroorzaken. Bloeiende bermen met vlinders, hommels en solitaire bijen zijn voor de voorbijgangers een lust om te zien en zorgen bovendien voor een goede bestuiving van gewassen en fruitbomen.

Horst aan de Maas is momenteel de grootste gemeente van Limburg. Dat betekent dat zij ongeveer 600 km asfaltweg in beheer heeft, waarvan ongeveer 500 km aan twee kanten 1 meter breed gemaaid wordt. Dit is 1000 km bermkant. De maaiwerkzaamheden zullen een aantal weken in beslag nemen. Men start in de Peel, Horst en omgeving, de Maasdorpen en werken naar elkaar toe.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)