Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

De Welfare gaat door!

3 juni 2019

Wekelijks organiseert de afdeling Welfare van het Nederlandse Rode Kruis bijeenkomsten in America, Grubbenvorst en op twee plaatsen in Horst. In de Telefooncirkel worden mensen wekelijks gebeld. Het Rode Kruis is hier in de jaren ‘60 mee begonnen om ouderen wekelijks of dagelijks met elkaar in contact te brengen, iets moois te maken of gewoon gezellig met elkaar bij te praten. Dat zorgt ervoor dat mensen in contact blijven en het voorkomt vereenzaming. Inmiddels zijn er echter ook andere organisaties die soortgelijke activiteiten aanbieden. Het Nederlandse Rode Kruis heeft daarom besloten de welfare en de telefooncirkel te gaan overdragen aan andere organisaties en zich nog meer te richten op hulp in noodsituaties.

Ook binnen de locatie Horst aan de Maas van het Nederlandse Rode Kruis is gestart met de overdacht van de Welfare en de Telefooncirkel. Inmiddels heeft één van de groepen een succesvolle doorstart gemaakt “Beej Mooren Neave”, en zal een andere groep haar activiteiten zelfstandig voortzetten in het Gasthoes, nadat de renovatie daar is afgerond. Voor de groepen in America en Grubbenvorst wordt momenteel overlegd met bestaande organisaties in die kernen om de Welfare onder hun vleugels te nemen. De verwachting is dat zo’n lokale verankering ook weer nieuwe vrijwilligers en deelnemers zal opleveren en de continuïteit van de Welfare kan verzekeren.

Om als Rode Kruis alle vrijwilligers te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de Welfare en de Telefooncirkel werd een vrijwilligersbijeenkomst gehouden. Locatiemanager Jac Jeurissen gaf een terugblik en mevrouw Nelly Thissen, die vanaf 1986 de Welfare heeft geleid, bedankte alle vrijwilligers voor hun jarenlange inzet en fijne samenwerking. Vervolgens werd door wethouder Han Geurts aan alle vrijwilligers een blijk van waardering van het Rode Kruis uitgereikt in de vorm van een oorkonde met bijbehorende speld.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)