Menu

Twitter feed Reindonk

Wonderlijke wereld van het vermenigvuldigen

3 december 2018

Het evenement vindt plaats op 12 december 2018

Is rekenen voor de dommen? LGOG Kring Ter Horst organiseert op woensdag 12 december een lezing over iets dat we allemaal al geleerd hebben op de lagere school: het vermenigvuldigen.

Lezinggever is Leon Smeets, leraar wiskunde uit Weert. Hoe vermenigvuldigden de Babyloniërs, hoe ging dat in de Romeinse tijd, welke hulpmiddelen zijn in de loop der tijden ontwikkeld bij het rekenonderwijs? Als een soort ambassadeur van het getal belooft Leon Smeets een avond vol nieuwe inzichten, een avond vol verrassende wendingen, een avond vol verbazing. Natuurlijk gaat deze voordracht ook over getallen en de angst van velen daarvoor. Het wordt nergens echt moeilijk op misschien één klein momentje na. De inleider stelt de aanwezigen overigens bij voorbaat gerust: hij stelt geen persoonlijke vragen en de bezoekers hoeven niet te rekenen (maar mogen het natuurlijk wel). De kiem van deze presentatie lag in een Roemeens klaslokaal met een authentiek krijtjesbord met heel, heel veel stof. De inleider bezocht daar samen met een aantal collega's een school.

De lezing van vindt plaats in De Leste Geulde, Noordsingel 75 in Horst. Aanvang is om 20.00 uur. De toegang is voor leden van het LGOG is gratis, overige belangstellenden betalen drie euro.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)