Menu

Twitter feed Reindonk

De zomertijd gaat weer in !

24 maart 2018

De zomertijd gaat zaterdagnacht in. Om twee uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent dat het ’s avonds een uur langer licht is en ’s ochtends een uur langer donker.

Door dat uurtje minder slapen raken behoorlijk wat mensen van de leg. Helemaal de mensen die vergeten de klok vooruit te zetten. Of, ook vast herkenbaar, dat je de klok wel verzet, maar dat je mobieltje dat ook nog eens automatisch doet.
Maar het heeft ook zijn voordelen: volgens voorstanders bespaart de zomertijd energie. Lampen branden bijvoorbeeld korter. En we kunnen 's avonds wat langer op een terrasje zitten of in de tuin werken.

Heb je ieder jaar weer moeite om te onthouden wanneer de klok nu vooruit of achteruit wordt gezet? Er is een handig ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok om klokslag 02.00 uur een uur vooruit. Of: als het weer achteruit gaat (winter), dan gaat de klok ook achteruit.

In het laatste weekeinde van oktober is de zomertijd voorbij. Dan begint de wintertijd en gaat de klok dus weer een uur terug.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)