Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Dendron College gaat voor gezond

14 mei 2019

De gezondste regio van Europa, dat is de ambitie van gemeente Horst aan de Maas. Het Dendron College draagt daar graag actief aan bij. Onlangs ontving ze de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum. Ook is het kwaliteitskeurmerk ‘Gezonde school’ weer verlengd voor drie jaar.

Het Dendron vindt het belangrijk dat leerlingen gezonde keuzes kunnen maken. Daarom werken ze sinds 2017 samen met cateraar Zo-Vital. Bij deze cateraar staat gezond en lekker eten hoog in het vaandel. Het is dan ook een logische vervolgstap geweest om de kantine zo in te richten dat eerst de zilveren Schoolkantine schaal bemachtigd werd en nu de gouden.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan hierbij centraal. De kantine is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Ook heeft het Dendron College al enkele jaren het het vignet Gezonde School. Hiermee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen, onder andere door het ministerie van OCW en VWS. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Op het Dendron is speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ en ‘Roken-, alcohol- en drugspreventie’. Dit laatste themacertificaat is onlangs weer met drie jaar verlengd.

Foto: Zwanetta Por, locatiedirecteur van het Dendron College, laat de gouden schaal zien.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)