Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Dendron TV bestaat 1 jaar

Voor veel jongeren is het een droom: in de keuken kijken bij een mediabedrijf. Streekomroep Reindonk heeft vorig jaar leerlingen van het Dendron College die kans geboden. Eén schooljaar later kijken leerlingen en directie van de middelbare school uit Horst aan de Maas terug op een samenwerking die een mooie toekomst tegemoet gaat.

Sinds dit schooljaar heeft het Dendron College een eigen TV-ploeg, die bestaat uit zo’n 13 leerlingen van vmbo, havo, vwo en vwo-plus in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Van de medewerkers en stagiair(e)s van Reindonk krijgen de leerlingen masterclasses. Met veel geduld leren zij de jonge Dendronploeg de kneepjes van het vak. De leerlingen vinden het geweldig om aan zulke projecten deel te nemen. “Ik kan niet wachten om te starten als verslaggever”, aldus een enthousiaste Merel Poels en ook de overige leerlingen blijven niet achter: “Dit is zo gaaf!”

De items worden door jongeren bedacht en gemaakt. "We kunnen nog lang hiermee doorgaan", aldus de jongeren.


 


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)