Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Dendron TV bij Streekomroep Reindonk

Voor veel jongeren is het een droom: in de keuken kijken bij een mediabedrijf. Leerlingen van het Dendron College krijgen die kans: redactiewerk, zelf presenteren, camerawerk of de opnames editen, het zijn allemaal bijzondere werkzaamheden.  

Dendron heeft sinds januari 2016 een echt eigen TV-ploeg in bedrijf, die in samenwerking met TV Reindonk maandelijks twee items zal verzorgen. De eerste producten van deze samenwerking gaan over twee recente gebeurtenissen op het Dendron College : het Open huis en de Extralentlessen voor (hoog)begaafde kinderen.

In december gaven twaalf leerlingen gehoor aan een oproep om zich aan te melden voor deelname aan de Dendron TV-ploeg. De groep bestaat uit leerlingen van vmbo, havo, vwo en vwo-plus in leeftijd variërend van brugklasser tot vwo 4. Pieter Janssen en Helian van Lier begeleiden de groep vanuit omroep Reindonk, terwijl Marieke Hoebers en Dorien Stals vanuit het Dendron College verantwoordelijk zijn.
 
De leerlingen zitten zelf aan het stuur. Ze hebben opgegeven welke rol zij het liefst op zich nemen in het geheel: presentator, cameraman, redacteur of editor. Wie het nog niet weet, kan eerst alles uitproberen. De leerlingen zijn gekoppeld aan een teamleider. Zo zijn ze goed op de hoogte van alle belangwekkende dingen die gebeuren op zo’n grote school. Weloverwogen kiezen de leerlingen de onderwerpen, rekening houdend met de nieuwswaarde voor de kijker. Op 28 en 29 januari werden de eerste opnames gemaakt. 

Van de medewerkers en stagiair(e)s van Reindonk krijgen de leerlingen masterclasses. Met veel geduld leren ze de jonge Dendronploeg de kneepjes van het vak. Soms onder schooltijd, soms in eigen tijd. Helian van Lier van omroep Reindonk is meer dan tevreden met de eerste nieuwsitems van Dendron. “Natuurlijk zijn er ook nog wat leerpuntjes, maar over het geheel genomen zijn de resultaten veelbelovend!”.

De items van deze maand worden vanaf 02-februari tot en met komende vrijdag uitgezonden bij Omroep Reindonk in Focus en KidsNieuws.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)