Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Dennis Brouwers grossiert in goud

8 mei 2018

Dennis Brouwers zwom tijdens de Nederlandse Masterkampioenschappen in de leeftijdscategorie 40-44 jaar maar liefst 5 gouden en 1 zilveren medaille bij elkaar. Brouwers vertegenwoordigde HZPC van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei in het 50 meter bad in Den Haag.

Dennis startte zijn NK lange baan op vrijdag met de 400 meter vrijeslag. Met een mooie vlakke race zwom hij in 4.41 naar zijn eerste gouden medaille van dit kampioenschap. Tijdens de middagsessie ging hij op dezelfde voet verder. In een spannende race bleef hij zijn de concurrentie voor met 0,6 seconden en behaalde hij wederom een gouden medaille.

Op zaterdag stonden er veel afstanden op het programma voor Dennis. In de ochtendsessie begon hij met de 400 meter wisselslag. Hier liet hij al zien dat hij een echte rugcrawlzwemmer is en zijn tegenstanders maakten geen kans. De derde gouden medaille was binnen. Tijdens de middagsessie stond eerst zijn favoriete afstand op het programma: de 200 meter rugslag. In een vlakke race behaalde hij de eerste plek. Geen persoonlijk record, maar wel een Nederlands Master Record in zijn leeftijdscategorie. Zijn dag kon niet meer stuk toen hij later nog een zilveren medaille op de 200 meter vrijeslag won. Dennis sloot zijn succesvolle toernooi op zondag af met een snelle tijd én gouden medaille op de 100 rugslag.

Door: HZPC-Horst


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)