Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Dijkversterking Lottum en Grubbenvorst officieel opgeleverd

13 maart 2019

Op 12 maart zijn de dijkversterkingen Lottum en Grubbenvorst officieel opgeleverd. Ze voldoen aan de landelijke eisen voor hoogwaterveiligheid. Zo wordt het gevaar voor overstroming beperkt en houden de inwoners van de dorpen droge voeten. Het waterschap staat voor de zin: met de omgeving, voor de omgeving. Samenwerking met de gemeente Horst a/d Maas, de dorpsraden Lottum en Grubbenvorst en de aannemer heeft een belangrijke rol gespeeld en gezorgd voor een impuls voor het gebied. De dijkverzwaring heeft impact gehad op de dorpen Grubbenvorst en Lottum. Daarom waren ook de bewoners via de gemeente uitgenodigd voor de officiële oplevering.

Deze week start de aannemer met de werkzaamheden aan de Venloseweg. Daarna wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Tot slot worden de tuinen opnieuw ingericht. Door deze werkzaamheden is de Venloseweg tussen de nummers 49 en 55 afgesloten van 11 t/m 22 maart. Direct aanwonenden van de Venloseweg hebben hierover een brief ontvangen. Daarnaast wordt de afsluiting via borden aangegeven. Tot slot is hierover ook informatie te vinden op de website van de gemeente Horst a/d Maas. Als het weer het toelaat, vinden de week erna nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, zoals het aanbrengen van beplanting.

Ook bij Grubbenhove zijn nog enkele afrondende werkzaamheden nodig. Zo worden er bijvoorbeeld schanskorven aangelegd. Dit zijn korven, cilinders of andere omhulling die met grond, zand of steenachtige materialen gevuld worden. Deze werkzaamheden starten ook deze week.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)