Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Doorzichtige zakken in PMD-container vanaf 4 juli

In Horst aan de Maas worden plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken in de PMD-container verzameld. Inwoners mogen dit los in de container doen of in een doorzichtige plastic zak. De gemeente wilde dit eerder invoeren maar kreeg vanuit verschillende kanten opmerkingen hierover, zodat de organisatie de ingangsdatum tot 4 juli heeft uitgesteld.

Omdat de gemeente reacties kreeg van mensen die de PMD-container al vol hadden (met ondoorzichtige zak, red.) of nog geen nieuwe zakken hadden kunnen kopen, is de ingangsdatum uitgesteld naar maandag 4 juli. Vanaf die datum worden containers en emmertjes met een zwarte of ondoorzichtige zak niet meer geleegd. De afvalinzamelaars hangen er dan een kaartje aan met de reden. Tot 4 juli worden PMD-containers met een ondoorzichtige zak nog geleegd. Ook dan komt er een kaartje aan om inwoners eraan te herinneren de volgende keer een doorzichtige zak te gebruiken.

De laatste tijd controleren de recyclingbedrijven steeds strenger of het PMD-afval echt wel alleen uit PMD-verpakkingen bestaat. Zij beschouwen zwarte, ondoorzichtige zakken als restafval. Want helaas gebruiken sommige mensen bewust een ondoorzichtige zak om restafval via de PMD-container af te voeren. PMD-afval dat wordt afgekeurd, wordt als restafval verbrand. Dat is niet alleen jammer van het herbruikbare materiaal maar het leidt ook tot extra kosten en gemiste inkomsten.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)