Menu

Twitter feed Reindonk

Dorpsraad Swolgen stopt contact gemeente

De dorpsraad van Swolgen is boos op de gemeente Horst aan de Maas en hebben alle banden met de gemeente verbroken. Dat schrijft weekblad HALLO Horst aan de Maas.

De dorpsraad plaatste vrijdag 12 september een bericht op haar website waarin zij haar ongenoegen uitte over het kappen van vijf bomen door de gemeente. Dit is volgens de dorpsraad gebeurd zonder overleg terwijl dit wel was toegezegd. “Wij als dorpsraad treden vanaf vandaag dan ook terug als gesprekspartner van de gemeente en wachten af of er misschien iemand binnen de gemeente het fatsoen heeft om een verklaring af te leggen hoe dit zover kan komen”, schrijft de dorpsraad op haar website.

Wethouder Paul Driessen laat weten dat de fout geheel bij de gemeente ligt. “Er waren inderdaad plannen om een aantal bomen te kappen aan de Mgr. Aertsstraat vanwege de verkeersveiligheid. We zouden nog in overleg gaan met de dorpsraad om te bespreken hoeveel bomen en wanneer. Er is echter iets misgegaan in de communicatie waardoor de bomen afgelopen vrijdag al zijn gerooid. Dat is een fout van onze kant. We hebben inmiddels een gesprek met de dorpsraad gehad en afgesproken er nog op terug te komen.”, aldus de wethouder in de HALLO.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)