Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Educatie gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

23 februari 2018

Kinderen op basisscholen het Megelsheim in Meerlo en De Schakel in Broekhuizenvorst krijgen vanaf deze week les over gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De bovenbouw van De Schakel bezocht zelfs de locatie om naar Brug Ooijen te kijken.

De komende drie jaar legt aannemerscombinatie Mooder Maas tussen Ooijen en Wanssum onder meer twee hoogwatergeulen, twintig kilometer waterkering, een provinciale rondweg en vijf bruggen aan.

Voor de brug bij Ooijen zijn de afgelopen weken de funderingspalen geslagen. Er gingen 122 palen van verschillende lengtes de grond in. Deze betonpalen vormen de basis van de brug, waarop de komende weken de pijlers van de brug worden gestort. De brug tussen Ooijen en Broekhuizenvorst wordt 200 meter lang en gaat in september 2018 open voor verkeer.

Scholen in de regio worden op een educatieve manier bijgepraat over de werkzaamheden in het gebied. Eerder deze maand bezochten leerlingen van BS St Anna uit Blitterswijck al de locatie langs de Maas. De lesmodule is eerder al bij basisschool De Peddepoel in Wanssum geïntroduceerd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)