Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Eerste online geboorte-aangifte

De eerste online geboorteaangifte in Horst aan de Maas is een feit! Onlangs deden de eerste ouders deden aangifte vanuit huis zodat ze de eerste dagen alle tijd hadden voor hun zoontje. Maandag kwam burgemeester Kees van Rooij de benodigde handtekening ophalen.

Het online aangifte doen van geboorte is een nieuwe service bij de gemeente. "Een geboorte online aangeven werkt snel, gemakkelijk en kan 24 uur per dag. Dit is een uitkomst voor ouders zodat zij de eerste dagen na de geboorte zoveel mogelijk tijd met hun kindje kunnen doorbrengen", aldus een woordvoerder.

Een fysieke handtekening op de akte is nog wel noodzakelijk. Hierover wordt een afspraak gemaakt die inhoudt dat deze handeling bij de bewoners thuis kan plaatsvinden. Dit kan echter ook bij het gemeentehuis. Uiteindelijk is het de bedoeling dat straks ook de handtekening online gezet kan worden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)