Menu

Twitter feed Reindonk

Eervolle Vermelding inzending Wiek Lenssen

19 januari 2017

De jury van het Limburgs Film Festival 2017 heeft als extra prijs in de competitie Beste Lange Film een Eervolle Vermelding voor de documentaire ‘Portretten uit de Peel’ van regisseur Wiek Lenssen ingesteld.

Als reden voor het instellen van de extra prijs geeft de jury aan, dat elke afweging in een competitie tussen het genre speelfilm en documentaire op het vergelijken van appels met peren neerkomt. In dit geval de keuze tussen de speelfilm ´Riphagen´ van Pieter Kuijpers en de diverse genonimeerde documentaires in de competitie.

De jury was vooral onder de indruk van de poëzie die de makers in de Peel hebben gevonden. Alleen al de keuze voor de innemende hoofdpersoon Jacques Peeters, en zijn geweldige fotografische werk, rechtvaardigt een documentaire. Door de keuze voor het landschap van de Peel en de mensen die daar een warme band mee hebben, komt het werk van Peeters in een bijzonder kader te staan. De film ontroert en informeert de kijker over een streek die ten onrechte onbekend is in Nederland. In die zin levert de film een belangrijke bijdrage aan de beeldvorming over dit deel van Limburg.

'Dat de regisseur zelf uit de Peel afkomstig is, zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de vertederende blik op deze regio. Het fraaie lyrische camerawerk van Adri Schrovers verdient een aparte vermelding. Het wedijvert met veel oog voor detail met het poëtische werk van fotograaf Jacques Peeters. En natuurlijk is de titelsong van Arno Adams onovertroffen en raak', aldus de jury.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)