Menu

Twitter feed Reindonk

  • Wittenhorst vrouwen verliezen wedstrijd in eerste helft bit.ly/2GFbdzx

Eervolle vermelding voor Dichterbij

16 maart 2017

Dichterbij heeft in de Jaarbeurs in Utrecht bij de Gouden Oor Award Zorg 2017 een eervolle vermelding in de wacht gesleept, vlak achter de winnaar, Cicero Zorggroep. 'Supertrots dat we dit met z’n allen hebben bereikt', zegt zorgdirecteur Marcia Adams.

De Gouden Oor Award is de jaarlijkse prijs voor organisaties die uitblinken in het luisteren naar klanten. Sinds 2014 is er een speciale award voor de zorgsector. Marcia Adams kijkt met een trots gevoel terug. 'Dit is een landelijke erkenning en een nieuwe bevestiging dat Dichterbij de goede weg is ingeslagen.'

Zij doelt hiermee op de methode Als je het mij vraagt, die Dichterbij sinds september 2015 gebruikt. Bij dit programma achterhaalt en realiseert men de wensen en behoeften van cliënten. 'Dat is niet altijd even makkelijk bij mensen met een verstandelijke beperking, en daarom gebruiken we kaarten om de behoeften en wensen goed in beeld te brengen,' zegt Marcia Adams.

De jury noemt het sterk dat Dichterbij de bezuinigingen in 2015 heeft aangegrepen om anders te denken en cliënten zelf te vragen wat de beste zorg is. Een ander goed punt is dat cliënten de regie hebben en dat de nadruk niet ligt op de beperkingen van een cliënt, maar op wat hij wel kan of zelfs goed in blijkt te zijn.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)