Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Einde werkseizoen in de Mariapeel

20 maart 2017

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in de Mariapeel en de Groote Peel om het kwetsbare hoogveen te behouden en te versterken. Vanwege het broedseizoen, dat 15 maart is begonnen, liggen de werkzaamheden enkele maanden stil. In juli worden de werkzaamheden weer hervat.

In de Groote Peel is de nieuwe Eeuwselse Loop gegraven. In de tweede helft zal die in gebruik worden genomen en wordt de oude loop gedempt. Het kwelscherm langs de N279 zit volledig in de grond. In de Groote Peel moet 24 kilometer aan kades worden opgehoogd of aangelegd, hiervan is afgelopen werkseizoen de helft gerealiseerd.

In de Mariapeel is inmiddels de helft van de 10 kilometer kade aangelegd. In de Driehonderd Bunders is de helft van de 70 dammen, 25 stuwen en duikers geplaatst en is de helft van de 50 kilometer aan sloten en greppels verondiept. De helft van de trosbosbesstruiken zijn verwijderd, er is nog 75 hectare van de 300 hectare te gaan.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)