Menu

Twitter feed Reindonk

Eric Beurskens langst zittende raadslid

Eric Beurskens uit Horst is vanaf nu het langst zittende raadslid van Horst aan de Maas. Het huidige Essentie-raadslid maakte in maart 1998 zijn entree in de Horster gemeenteraad voor de VVD. Beurskens volgt Joop de Hoon van het CDA op die 16 jaar in de raad heeft gezeten.

De 63-jarige De Hoon kreeg te weinig voorkeursstemmen, waardoor hij dit maal geen zitting meer mag nemen in de gemeenteraad. De Hoon (150 stemmen) stond weliswaar met de 9e plaats op een verkiesbare plaats op de CDA-kieslijst, maar moet door minder voorkeursstemmen vijf andere CDA-kandidaten voor zich dulden. Elbert Joosten (265), Hay Emonts (228), Eric Brouwers (218), Danny van Hees (199) en Henk Peeters (187) maken voor De Hoon - op basis van meer voorkeursstemmen - aanspraak op een zetel. Ook bij twee of drie CDA-wethouders in een eventueel nieuwe college zal De Hoon hierdoor dus niet direct terugkeren in de CDA-fractie, waar na woensdag negen raadsleden onderdeel van uitmaken.

De Hoon maakte in 1997 zijn entree in de gemeenteraad als opvolger voor Harrie Peerbooms en zat tot op heden met een jaar onderbreking in de raad, waarbij twee perioden als fractievoorzitter en een korte periode als wethouder.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)