Menu

Twitter feed Reindonk

Excursie Landgoed Bleijenbeek

28 november 2017

Het evenement vindt plaats op 9 december 2017

Op zaterdag 9 december om 14:00 uur vindt er een excursie plaats op Landgoed Bleijenbeek in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden. De excursie zal circa 2 uur duren. 

Inmiddels gaan natuur, cultuur en sport hand in hand samen op Landgoed Bleijenbeek. Er valt dan ook veel over te vertellen. De naamgeving van het landgoed vindt haar oorsprong bij de Eckeltse Beek. Deze beek is zeer helder van kleur. Heldere kleuren werden vroeger blije kleuren genoemd waardoor de beek dus een blije-beek was. De naam van het landgoed en bijbehorend kasteel werd dan ook Bleijenbeek.

Tijdens deze excursie wordt er over het landgoed gewandeld en zullen vooral natuur en geschiedenis centraal staan. Want wat zijn nou eigenlijk spiegellanen? En wat voor tekenen van de oorlog zijn nog terug te vinden in het landschap? Maar natuurlijk wordt er ook gekeken naar de mooie natuur van Nationaal Park De Maasduinen. Kortom een zeer diverse excursie onder begeleiding van Maasduinengidsen. Tijdens deze excursie brengt u geen bezoek aan de kasteelruïne. Wilt u Kasteelruïne Bleijenbeek bezoeken en ook het kasteel betreden dan kunt u voor een groep een rondleiding aanvragen bij Paviljoen Bleijenbeek.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)