Menu

Twitter feed Reindonk

Excursie natuurgebied Dubbroek Maasbree

10 juli 2018

Het evenement vindt plaats op 25 juli 2018

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. De gidsen van Stichting het Limburgs Landschap gaan op woensdagmiddag 25 juli met de wandelaars op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt natuurgebied.

Het gebied biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. De route loopt ook om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar. Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen worden bewonderd. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied. Deze veranderingen gaan de wandelaars zelf met eigen ogen aanschouwen.

De excursie start om 13.30 uur vanaf Restaurant Boszicht, Provincialeweg 2 in Maasbree. De tocht duurt ongeveer 3 uur, deelname is gratis. Stevig schoeisel en wat muggencrème wordt aanbevolen. Aanmelden is niet nodig.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. 

Foto: Piet Fleuren.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)