Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Explosieven verwijderd in de Mariapeel

2 oktober 2017

Bij de inrichtingswerkzaamheden in de Mariapeel en de Groote Peel zijn onlangs verschillende explosieven gevonden. Deze zijn allen afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog.

Voorafgaand aan de inrichtingswerkzaamheden is een deel van het terrein onderzocht op mogelijk aanwezige explosieven. In het noordelijke deel van de Horster Driehoek zijn in totaal 7 bommen (Duitse Brisantgranaten van 8,8cm), 1 handgranaat (uit Engeland) en 1 klein kaliber munitie gevonden. Omdat deze explosieven nog ontstekingsmechanismen bevatten, zijn ze door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

In de Horster Driehoek is als eerste de begroeiing verwijderd om de nieuwe kades aan te leggen. Daarnaast is de begroeiing gedeeltelijk verwijderd langs de sloten. Zo zijn ze bereikbaar voor de machines om te kunnen werken aan het verondiepen van de sloten.

In het gebied middenin de Horster Driehoek zijn langs het werkpad faunaschermen geplaatst. Zo kunnen amfibieën en reptielen niet op de werkbaan komen.

Net als vorig werkseizoen blijven de groene en rode wandelroute in de Mariapeel open tijdens het werk. Het zandpad tussen de Zwarte Plakweg en de parkeerplaats bij het Biologisch station Helenaveen wordt in oktober tijdelijk afgesloten vanwege het aanleggen van een nieuwe duiker.

Doel van de inrichtingswerkzaamheden in de Mariapeel en de Groote Peel is het behouden van het hoogveen voor de toekomst. In de maatregelen draait het om het vasthouden van regenwater zodat het hoogveensysteem zich hersteld.

foto: Staatsbosbeheer


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)