Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Expositie “Krijg de Kriebels!”

12 mei 2019

Het evenement vindt plaats op 27 oktober 2019

In het Missiemuseum Steyl kunt u tot 27 oktober kijken naar de tentoonstelling “Krijg de kriebels”.


Hiermee wil het museum een bijdrage leveren aan de bewustwording van het grote nut van de insectenwereld; die vormt immers een onmisbare schakel in het ecosysteem. Bovendien leveren ze ons direct en indirect voedsel, en zouden ze het wereldvoedselprobleem kunnen oplossen. Kortom: welke uitdagingen en kansen bieden ons insecten?Aan de hand van panelen wordt het belang van insecten aanschouwelijk gemaakt: o.a. de levenscyclus, de werking van hun facetogen, de bestuiving, het belang voor de geneeskunde,insecten als alternatief voor vlees, hun bijzondere kracht in verhouding tot de mens bij het opruimen van afval, en nog veel meer.

Filmpjes verduidelijken de werkwijzen van de insecten. De bezoekers moeten met een nieuwe kijk óp- en andere ideeën over deze grootste groep van dieren naar huis gaan.

In het museum is ook is er een speciale kinderhoek ingericht, waarin insecten door een microscoop kunnen worden bekeken en hiervan tekeningen kunnen worden gemaakt. Verder zijn er filmpjes en leesboeken.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)