Menu

Twitter feed Reindonk

Extra vertoningen klimaatfilm Marijn Poels

17 maart 2017

De documentaire The Uncertainty Has Settled van Marijn Poels wordt de komende tijd nog minstens twee keer in Limburg vertoond. Gezien de grote belangstelling wordt de film geprolongeerd in De Nieuwe Scene in Venlo op 1 april. Op 23 april draait hij nog in Filmhuis de Domeinen Sittard.


In The Uncertainty Has Settled stelt de regisseur uit Meerlo klimaatverandering en de huidige energiepolitiek ter discussie. De film won op festivals in Berlijn en Los Angeles de prijs voor beste documentaire.

Drie eerdere filmvertoningen in Venlo waren in korte tijd uitverkocht. Daarom staat hij op zaterdag 1 april om 17.00 uur weer op het programma.

De film doet veel discussie stof opwaaien. Poels is buiten de bioscoop ook benaderd door Nederlandse, Belgische en zelfs duitse universiteiten om met zijn documentaire een bijdrage te leveren aan een discussieavond over landbouw, klimaat en energie.

Marijn Poels is blij met al die reacties: “Uiteindelijk doe je het ervoor dat veel mensen de film zien en dat er over gediscussieerd wordt. Niet alleen in Nederland ook via social media krijg ik veel reacties uit het buitenland. Het onderwerp, boeren die verworden tot energie-boeren door het klimaatbeleid, blijkt een actueel onderwerp te zijn”.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)