Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Fase ‘extra alert’ door aanhoudende droogte

4 juli 2018

'Het is al langere tijd droog in onze regio. Dat betekent dat we met z’n allen extra alert moeten zijn op natuurbranden. Zeker in grote natuurgebieden is het belangrijk om goed op te letten,' aldus Veiligheidsregio Limburg-Noord.

De brandweer en natuurorganisaties hebben eerder dit jaar afscheid genomen van de vijf kleuren om aan te geven in welke risicofase de kans op natuurbrand zich bevindt. In plaats daarvan zijn er twee ‘fasen’. Fase 'regulier risico' (1) is zoals altijd: wees voorzichtig met vuur in de natuur. Zodra een gebied in fase 'extra alert' (2) zit voeren hulpdiensten en natuurbeheerders extra controles uit. Op www.natuurbrandrisico.nl staan de fases per regio vermeld.

Tijdens de huidige natuurbrandrisico fase wordt inwoners en recreanten gevraagd om extra alert te zijn op het ontstaan van (natuur)brand. Natuurlijk kunnen mensen nog steeds gerust de natuur intrekken, maar  verdachte zaken kunnen meteen via 112 worden gemeld.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)