Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Feest in Klein Lourdes Tienray

5 februari 2019

Het evenement vindt plaats op 11 februari 2019

11 februari is het feest in Klein-Lourdes Tienray. Feest omdat dit de dag is van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. 11 februari 1858 verscheen namelijk Maria voor het eerst aan Bernadette in de grot van Lourdes. Natuurlijk wordt dit groots gevierd in de enige officiële Lourdesplaats van ons land Tienray. De vieringen vinden als volgt plaats: 

18.30 uur: Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot
19.00 uur: Plechtige H. Mis opgeluisterd door het OuderenKoor van Tienray. 
Aansluitend zal er een lichtprocessie worden gehouden. Bij goed weer is deze buiten anders zal deze in de kerk plaatsvinden.

Natuurlijk is de kerk ook overdag geopend van 10.00 uur t/m 16.00 uur voor een persoonlijk bezoek en gebed bij de grot. Maria heeft zich in Lourdes ook laten zien als iemand die de zieken nabij is, die mensen troost en bijstand geeft daarom is 11 februari ook Wereldziekendag.
In Lourdes staat men dit jaar bijzonder stil bij de 175ste geboortedag van Bernadette, natuurlijk wordt er in Klein-Lourdes ook hier bij stilgestaan.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)