Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Fietspad krijgt vleermuisvriendelijke verlichting

De gemeente gaat het fietspad tussen Tienray en Horst voorzien van led-verlichting die vleermuisvriendelijk is.


Van februari tot en met maart 2017 zal het fietspad worden verlicht met een honderdtal led armaturen in de vleermuisvriendelijke, amberkleurige variant. Deze zogenaamde BAT-lamp kent een smal lichtspectrum dat er voor zorgt dat vleermuizen zo min mogelijk worden gehinderd door dit type verlichting. Ziut zal zorgdragen voor de aanleg van de verlichting van het mens- en vleermuisvriendelijke fietspad.

Na een actie vanuit de bewoners in 2015 werden ruim 1.250 handtekeningen verzameld om extra verlichting langs het fietspad te krijgen. Beleid van de gemeente daarbij was dat normaal gesproken fietspaden in het buitengebied niet worden verlicht ‘tenzij’. Bovendien bleken er zich diverse vleermuispopulaties in het gebied op te houden.

Na goed overleg van de gemeente met bewoners en na een subsidie die werd toegekend door de provincie Limburg is nu de kogel door de kerk en zal het fietspad sociaal veilig maar ook met zo weinig mogelijk hinder voor de vleermuizen worden verlicht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)