Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Filmmaker Ruud Lenssen bij videoclub 't Lenske

17 juni 2017

Ruud Lenssen is maandag 19 juni te gast bij 't Lenske. De filmmaker bespreekt twee van zijn documentaires en vertelt over het proces van een documentaire: van idee tot eindproduct.

De documentaires die worden vertoond zijn Kathem & Chris en Wandern. Met die eerste studeerde Lenssen in 2010 af. De documentaire gaat over de vriendschap tussen ex-asielzoeker Kathem en de lokale dorpsbewoner Chris uit Tienray. Op het Nederlands Filmfestival won Kathem & Chris de Dioraphte Stimuleringsprijs voor Beste Nederlandse Studentenfilm van 2010.

Wandern is een muzikaal document waarin de filmmaker de veelgeprezen pianist-componist Egbert Derix uit Horst volgt, terwijl hij de laatste hand legt aan zijn nieuwe liedcyclus. Deze documentaire ging eerder dit jaar in première.

De open clubavond van ‘t Lenske start om 19.30 uur bij Partycentrum De Wingerd in Sevenum. De toegang is gratis, maar geïnteresseerden moeten zich wel even aanmelden via info.lenske@gmail.com.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)