Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Gé Reinders Limburger van Verdienste

13 mei 2019

Zanger, musicus en schrijver Gé Reinders (65) uit Roermond is benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de onderscheiding vandaag in het kader van zijn afscheidstournee uit handen van Limburgs gouverneur Theo Bovens namens het College van Gedeputeerde Staten.

Gouverneur Bovens roemt Reinders als een waar ambassadeur van Limburg. Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal. Reinders heeft daarnaast met zijn muziek een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van blaasmuziek. Hij stond op diverse regionale én nationale podia en heeft daarmee fanfare- en harmoniemuziek aansprekender gemaakt.

Als ambassadeur voor de blaas- en dialectmuziek coacht Reinders nieuw talent via workshops op scholen. Daarnaast zet hij zich maatschappelijk in met liefdadigheidswerk. Zo is hij ambassadeur bij Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook componeert hij liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.


Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. 


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)