Menu

Twitter feed Reindonk

Gebiedsontwikkeling bijna van start

3 november 2017

De uitvoeringswerkzaamheden van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gaan op 20 november van start. Bewoners in het gebied worden dinsdag 14 november in een algemene informatieavond in 't Brugeind in Meerlo geïnformeerd hierover.

Bouwcombinatie Mooder Maas start met afgraven van grond in de uiterwaard bij Wanssum. Deze grond wordt naar Dijkring Boltweg gebracht voor de ophogingen. Dit is het gebied tussen de Veerweg en de Ooijenseweg bij Blitterswijck. Omdat de grond over de Maas wordt vervoerd, wordt gebruik gemaakt van pontons als overslaglocaties. Het gebruik van de pontons en schepen is belangrijk om te voorkomen dat vrachtwagens met grond door de dorpskern van Blitterswijck moeten gaan.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, zoals het aanleggen van het tijdelijk wegennet met rijplaten en de aanleg van de pontons. De pontons worden voor een deel het land ingebracht om de vaarroute zoveel mogelijk open te houden.

Op 14 november wordt vanaf 19.30 uur tijdens een presentatie onder meer het definitieve ontwerp en de uitvoering gepresenteerd. Ook de planning en veiligheid komen aan bod. Aansluitend kunnen bezoekers voor vragen en extra toelichting terecht bij diverse marktkramen.

Geïnteresseerden hoeven zich voor deze avond niet aan te melden. In aanloop naar de start van de werkzaamheden wordt er ook een informatiekrant bezorgd bij bewoners van het gebied.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)