Menu

Twitter feed Reindonk

Gedeeltelijke afsluiting Peelvenen

10 oktober 2018

Tussen 15 oktober en 30 november vindt het jaarlijkse trekseizoen van de kraanvogel plaats. Dit betekent dat er delen van de Pelen tijdelijk niet zijn opengesteld, om extra rust te creëren voor de beschermde vogel.

De vogeltrek is een jaarlijks terugkerend, seizoensgebonden migratie, die veel vogels ondernemen. De Europese kraanvogel is met name een trekvogel op doortocht van en naar zijn broedgebied. Tijdens de najaarstrek van oktober tot december trekken ze massaal, over het oosten van Nederland. Bij een heersende oosten wind (dan worden ze vanuit Duitsland hierheen geblazen) zijn de Peelvenen een belangrijke plek voor een tussenstop, om te rusten en om voedsel te gebruiken.

Delen van de Groote Peel worden net als voorafgaande jaren afgesloten. In het opengestelde gebied liggen de wandelroutes en de zogenaamde 'Paardenbegrazingsroute' die wel toegankelijk zijn. Ook in de Mariapeel worden, net als in voorgaande jaren, delen afgesloten vanwege de kraanvogeltrek en voor de winterrust van de ganzen. Ook in dit gebied zijn de wandelroutes van Staatsbosheer toegankelijk.

Kijk voor meer informatie over de wandelmogelijkheden: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het Buitencentrum De Pelen: 0495 - 641 497 mail: depelen@staatsbosbeheer.nl


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)