Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Gedeputeerde bezoekt bijenoase Sevenum

9 maart 2018

Gedeputeerde Hubert Mackus bezoekt zaterdag de nieuwe bijenoase in Sevenum. Omdat het aantal bijen al jaren terugloopt en in Limburg het meest, financiert de provincie bijenoases op verschillende plekken in Limburg.

Mackus: “Als Provincie zijn we opdrachtgever van twee grote bijenprojecten. Eén daarvan is het project Bijenoases, uitgevoerd door de Plattelandscoöperatie. In dit project werken we samen met actieve burgers en buurtraden die samen 40 bijenoases gerealiseerd hebben, in heel Limburg.”

Komend weekend staan de nationale vrijwilligersdagen van NL-Doet mede in het teken van bijen. In dat kader bezoekt de gedeputeerde zaterdagmorgen drie nieuwe Limburgse bijenoases in Bergen, Kessel en Sevenum.

Bij een bijenoase zijn veel verschillende planten met bloemen en een insectenhotel waar wilde bijen zich kunnen vestigen. De oases zijn niet alleen plaatsen waar bijen goed gedijen, ze moeten vooral ook bewustwording creëren.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)