Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Geen coalitie tussen CDA, PvdA en SP

Op 30 maart, 31 maart en 2 april heeft er overleg plaatsgevonden tussen de fracties van het CDA, SP en PvdA van Horst aan de Maas. 

In het overleg is verkend of er realistische kansen zijn om, ondanks de verschillen in opvattingen die er tussen partijen bestaan, tot een gezamenlijke basis voor een nieuwe coalitie te komen. "Daarbij is gekeken naar het sociaal domein en het ruimtelijk-economisch domein", vertel gesprekleider Wil Janssen in een reactie aan Omroep Reindonk. "Uit de gesprekken is duidelijk geworden dat het op dit moment moeilijk is om op een aantal kernpunten uit deze domeinen (zoals het Nieuw Gemengd Bedrijf en de zorg) op korte termijn bruggen te slaan tussen CDA en PvdA enerzijds en de SP anderzijds. Bruggen die voldoende stevig zijn om een college te dragen", aldus Janssen.

De verschillen in visie op de beide beleidsdomeinen en verschillen in bestuurlijke opstelling zijn dermate groot dat Janssen geen mogelijkheid ziet in een coalitie tussen CDA, PvdA en SP. Daarom hebben de drie partijen afgesproken om in de nieuwe raadsperiode elkaar regelmatig te bevragen op elkaars standpunten, in ieder geval bij de start van nieuwe beleidsdiscussies en grotere projecten.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)