Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Geen reden tot proosten!

7 juni 2019

De FIOD heeft donderdag vier panden in Limburg (Beek, Venlo en twee in Venray) doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar grensoverschrijdende fraude met bier.

In negen maanden tijd zijn 1.000 vrachtwagens met ongeveer 25 miljoen liter bier vervoerd naar een nog onbekende bestemming. Was het bier op de Nederlandse markt verkocht, dan zou voor circa 9,5 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken.

De drank moest vanuit een aantal accijnsdepots in Frankrijk naar Nederland geëxporteerd worden. Vermoedelijk is het bier naar een ander land vervoerd en werd nergens accijns betaald. Het onderzoek naar accijnsfraude en valsheid in geschrift staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De FIOD doorzocht tevens een bedrijfspand en woning in de omgeving van Duisburg in Duitsland. Hierbij zijn administratie, computers en telefoons in beslag genomen. Er is niemand aangehouden. De FIOD is het onderzoek gestart na een signaal van de Douane. 


Bron: WijLimburg


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)