Menu

Twitter feed Reindonk

Gemeente Horst aan de Maas treedt toe tot P10

15 maart 2019

De gemeente Horst aan de Maas is, als grootste Limburgse gemeente qua oppervlakte, toegetreden tot de P10. De P10 is het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema “Ik ben erg blij met de toetreding van onze gemeente tot de P10. Hiermee kunnen we onze gemeente, als zijnde dé agrarische gemeente met veel ondernemende inwoners en burgerinitiatieven nog meer in positie brengen.”

De grote plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. Met de toetreding kan Horst aan de Maas de krachten bundelen met de 16 grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Het samenwerkingsverband P10 zet sterk in op een groot aantal onderwerpen, denk hierbij aan demografische ontwikkelingen, relatie plattelandsgemeente en gemeentefonds. Maar ook aan recreatie en toerisme, functieveranderingen op het platteland, nieuwe economische kansen in de buitengebieden, veiligheid in het landelijke gebied, leefbaarheid in de kernen (voorzieningen, zorg, onderwijs) en natuur- en waterbeheer, duurzaamheid.

In P10-verband worden de ambities en uitdagingen van de plattelandsgemeenten onder de aandacht van de landelijke en Europese politiek gebracht. De P10 is samen met andere organisaties zoals LTO, Vereniging Kleine kernen, Netwerk Platteland, één van de organisaties die de plattelandsthema’s onder de aandacht brengt van diverse partijen. Gesprekspartners zijn onder andere VNG en diverse ministeries.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)