Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Gemeente sluit huisvesting arbeidsmigranten

Horst aan de Maas gaat nog een huisvesting voor arbeidsmigranten sluiten. Zo meldt HALLO Horst aan de Maas. Eerder sloot de gemeente al drie huisvestingslocaties. Dit gebeurde vanwege hercontroles omdat ze niet voldeden aan de brandveiligheid.

Middels de pilot Interventieaanpak illegale huisvesting wil de gemeente illegale huisvesting aanpakken en voorkomen. In 2012 en 2013 werden vijftien locaties bezocht. Hiervan werd vermoed dat er sprake was van onveilige huisvesting. Tijdens de eerste controle bleek geen van de vijftien te voldoen aan de eisen van brandveiligheid. Na een hercontrole bleken er vier nog steeds niet in orde te zijn. Daarop zijn er in 2013 al drie gesloten en volgt er dit jaar nog een vierde.

Met ingang van september vindt deze vorm van huisvestingscontrole regionaal plaats. De gemeenten Horst aan de Maas, Nederweert, Peel en Maas, Venlo en Venray werken samen in een regionaal project Interventieaanpak (huisvesting en arbeidsvoorwaarden) arbeidsmigranten Noord- en Midden-Limburg.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)