Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Gemeente stapt over op duurzame brandstoffen

De bedrijfsvoertuigen van de dienst Openbare Werken van de gemeente Horst aan de Maas gaan over op duurzame brandstoffen. Dit doet de gemeente om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen zoveel mogelijk te beperken. Door het gebruik van deze nieuwe brandstoffen wordt een forse vermindering van de CO2 uitstoot gerealiseerd.

Bij de aanschaf van nieuwe voertuigen is gekeken naar alternatieve brandstoffen en elektrische voertuigen. In de aanbesteding is als eis meegenomen dat de voertuigen de zuinigste motoren moeten hebben. De gemeente heeft als leverancier Vissers Olie omdat dit bedrijf inmiddels nieuwe niet fossiele duurzame brandstoffen op de markt heeft gebracht die als vervanging van fossiele brandstoffen zoals Diesel kunnen dienen. Deze producten worden volledig geproduceerd uit herwinbare en duurzame grondstoffen uit de voedselindustrie. Wethouder Paul Driessen : “Dat wij nu als gemeente Horst aan de Maas deze stap maken, is een hele mooie eerste stap om de CO2 uitstoot in onze eigen bedrijfsvoering te verminderen. Er zijn brandstoffen op de markt die niet gemaakt zijn van fossiele grondstoffen en door deze brandstoffen te gaan gebruiken in onze eigen bedrijfsvoering willen we als lokale overheid ook onze maatschappelijke voorbeeldrol hierin nemen”.

Op 10 september 2013 is het initiatiefraadsvoorstel Duurzaamheid vastgesteld door de gemeenteraad van Horst aan de Maas. In dit voorstel wordt het college gevraagd invulling te geven aan een viertal duurzaamheidsthema’s waaronder ‘duurzame bedrijfsvoering van de gemeentelijke organisatie’. Op dit moment worden op alle vier de thema’s veel aan duurzaamheid gedaan.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)