Menu

Twitter feed Reindonk

Gemeente start met herfstmaai

27 augustus 2017

De gemeente kondigt aan dat ze weer starten met de herfstmaai. Dit betekent dat in de hele gemeente Horst aan de Maas van september tot begin december de bermen en sloten gemaaid worden.

Horst aan de Maas is momenteel de grootste gemeente van Limburg. Dat betekent dat er de komende weken ongeveer 2 miljoen vierkante meter berm en 400 kilometer sloot gemaaid moet worden. Er wordt gestart in de zogenaamde natte gebieden, Griendtsveen en de Maasdorpen.

De gemeente laat het maaisel direct opruimen zodat dit niet kan composteren en de bermen schraler worden. Hierdoor ontstaat een rijkere bloeiende vegetatie die goed is voor bijvoorbeeld de bijen, solitaire bijen, hommels en vlinders. Een verdere bijkomstigheid is volgens de gemeente dat tijdens het ruimen van het maaisel ook het zwerfvuil wordt opgeruimd.

De gemeente vraagt mensen die problemen hebben met de begroeiing van bermkant en sloten geduld te hebben. Om efficiënter te werken gaan ze niet willekeurig maaien naar aanleiding van meldingen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)