Menu

Twitter feed Reindonk

Gemeente wil meer lokale bedrijven inschakelen

De gemeente wil ondernemers uit Horst aan de Maas een kans bieden om gemeentelijke opdrachten te kunnen verwerven. Daarvoor is er een register van lokale ondernemingen in het leven geroepen. Bedrijven kunnen zich voor dit register aanmelden en de gemeente houdt hier rekening mee bij aanbestedingen.

Wethouder Loes Wijnhoven hoopt dat veel ondernemers zich aanmelden voor het register: “De gemeente Horst aan de Maas wil met haar inkoopbeleid een goed voorbeeld geven als het gaat om het stimuleren van de plaatselijke economie. Iedereen kan vanaf januari 2014 het Register ondernemers Horst aan de Maas op de website van de gemeente raadplegen. Het zou mooi zijn als ook andere bedrijven en organisaties deze lijst gebruiken als er opdrachten verleend moeten worden. Op die manier stimuleren we met z’n allen onze plaatselijke economie."

Inschrijving in dit register is voor lokale ondernemers de manier om aan de gemeente kenbaar te maken dat zij belangstelling hebben om zaken te doen met de gemeente. In haar inkoopbeleid geeft de gemeente aan dat eigen ondernemers een reële kans moeten krijgen om gemeentelijke opdrachten te kunnen verwerven. De gemeente moet echter ook rekening houden met de nationale en Europese regelgeving. Uitgangspunt is in ieder geval dat de gemeente zichzelf de verplichting oplegt om bij opdrachtverleningen na te gaan of een van de ondernemers uit het Register ondernemers Horst aan de Maas ingeschakeld kan
worden.

Register

Het Register ondernemers Horst aan de Maas krijgt een plek op de website van de gemeente (www.horstaandemaas.nl) Hier vinden ondernemers ook een vragenformulier dat ingevuld moet worden om een plek te krijgen op deze lijst. Dit vragenformulier is inmiddels op de website beschikbaar en we hopen dat het register snel een goed overzicht zal bieden van de bedrijvigheid in Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)