Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Gemeenteraad organiseert Zinnige Zaken

Jongerengemeenteraad 'Zinnige Zaken' wordt op dinsdag 18 oktober georganiseerd door conceptbureau Witgoed en van Bontewas, in samenwerking met de gemeente Horst aan de Maas. Aan dit project zullen ongeveer 70 leerlingen, HAVO 4, HAVO 5 en VWO 5 van het Dendron College meedoen. Zij houden zich op het gemeentehuis een dag lang bezig met lokale politiek door samen met raadsleden en oud-raadsleden op zoek te gaan naar Zinnige Zaken.

Denk hierbij aan zaken (kwesties) die jongeren aangaan en belangrijk vinden. De meest Zinnige Zaak belandt uiteindelijk daadwerkelijk op de politieke agenda. Zinnige Zaken heeft als doel jongeren meer te betrekken bij politieke besluitvorming. Door hen zelf met politiek aan de slag te laten gaan, ervaren zij hoe de politiek functioneert en hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen.

Tijdens de werkdag op het gemeentehuis zullen de leerlingen onder begeleiding op zoek gaan naar concrete onderwerpen, en politieke thema's die zij zelf als groep belangrijk vinden. Uiteindelijk wordt deze zoektocht vertaald in een Zinnige Zaak die door de groep wordt gepresenteerd.

Aan het einde van de dag zullen de leerlingen in een Jongerengemeenteraadsvergadering alle Zinnige Zaken bespreken. De Zinnige Zaak die met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal op de politieke agenda komen en door de gemeenteraad verder worden behandeld. Een unieke kans dus om als jongere daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De werkdag duurt van 9.00 tot 18.00 uur. De Jongerengemeenteraadsvergadering wordt 's middags vanaf 16.00 uur voorgezeten door burgemeester Kees van Rooij. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)