Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Gemeenteraadsverkiezingen: Hoe was het in 2009?

Wordt het CDA weer de grootste partij in Horst aan de Maas vandaag? Dat moet blijken uit de stemmen die geteld gaan worden voor de gemeenteraadsverkiezingen.In november 2009, bij de herindelingsverkiezingen, werd het CDA de grootste partij met 11 zetels.

Uitslag november 2009
CDA 11
Essentie 6
SP 5
PvdA-PK 3
D66 2

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart wijzigt de PvdA-fractie. De voormalige Meerlose Progressieve Kombinatie is afgehaakt. “De verwachte win-winsituatie die we in 2009 voor ogen hadden, is niet uit de verf gekomen. In 2009 in aanloop naar de nieuwe gemeente wilden we onze krachten op links bundelen om versnippering te voorkomen.”

Essentie
Opvallend bij de verkiezingen in 2009 was dat Grubbenvorst massaal op de SP stemde, terwijl Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Sevenum en Kronenberg kozen voor Essentie. Of deze uitslag vanavond hetzelfde zal zijn, wordt vanaf 21:30 uur bekend gemaakt op TV Reindonk.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)