Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Geslaagde Dag van de Bouw

6 juni 2018

Ruim 1000 mensen brachten op zaterdag 2 juni een bezoek aan de Dag van de Bouw van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Combinatie Mooder Maas opende haar deuren voor het publiek. Waar je normaal gesproken een bouwlocatie niet mag betreden zonder begeleiding, veiligheidsschoenen en een helm, werd zaterdag voor jong en oud een uitzondering gemaakt.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum was één van de vijf openingslocaties van de landelijke Dag van de Bouw. Belangstellenden konden twee locaties in het projectgebied bezoeken. In Broekhuizenvorst kregen bezoekers de unieke kans om op het dek van brug Ooijen te lopen, dat al voor een deel is gerealiseerd. In Wanssum stond de rondweg centraal. Op beide locaties was een informatiemarkt ingericht waar medewerkers van Mooder Maas van alles vertelden over onderwerpen als het ontwerp, de hoogwatergeulen, ecologie, explosievenonderzoek, de werkzaamheden in de haven en de aanleg van de rondweg en de bruggen in het gebied. Kinderen konden zich vermaken op het springkussen, in de zandbak en met een quiz. Met een metaaldetector konden ze op zoek naar voorwerpen in het zand. Op beide locaties konden bezoekers groot materiaal zoals dumpers en rupskranen van dichtbij bekijken.

Voorafgaand aan de publieksactiviteiten vond er een ontbijt plaats op het brugdek van brug Ooijen. John Kreugel, de voorzitter van Bouwend Nederland Zuid, scholieren uit de regio, Bouwmensen, Mooder Maas en Projectbureau Ooijen-Wanssum gingen met elkaar in gesprek over werken in de bouw. Mooder Maas en Bouwmensen tekenden een samenwerkingscontract voor het creëren van leerplekken op het project en het aantrekken van jonge werknemers in de bouw.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)