Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Gewonden bij omvallen bouwkraan in Horst

In Horst is vrijdagmiddag een bouwkraan omgevallen. Daarbij zijn twee mensen ernstig gewond geraakt. Eerder werd gemeld dat er ook een dodelijk slachtoffer was, maar dat blijkt niet te kloppen. Het ongeval gebeurde op de bouwplaats aan de Groenewoudstraat, waar momenteel achter het gemeentehuis een nieuw gebouwencomplex wordt neergezet. Hoeveel mensen gewond zijn geraakt en hoe het ongeluk is gebeurd is nog niet duidelijk.

Update:
InHorst.nl is aanwezig geweest op de plaats van het ongeval, waar we hebben vernomen dat tijdens het verder opbouwen van de kraan deze omstreeks 17.00-17.30 is omgevallen. De kraan is eerder gedeeltelijk opgezet, en vandaag zou de ‘arm’ eraan bevestigd worden.

Dit is echter niet goed gegaan doordat er zoals het er nu naar uitziet niet genoeg contragewicht was bevestigd, waarna de kraan over begon te hellen en vervolgens op de grond terecht kwam. Op het moment van schrijven was de arbeidsinspectie aanwezig op de plaats van het ongeval. Ook werd er overlegd hoe de situatie verder zou worden opgelost, gezien momenteel de ‘stukken’ die bij de kraan horen zich nog op de doorgaande weg bevinden.

Bij het ongeluk zijn twee medewerkers gewond geraakt. Het gaat om een 35-jarige en 41-jarige man, ze komen allebei uit Heythuysen. De 41-jarige man is met ernstig been- en mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het andere slachtoffer, de 35-jarige man, werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

Ook heeft InHorst.nl foto’s gemaakt van dit ongeval, waarvan er hier enkele te vinden zijn.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)