Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Gewoon Doen TV bij Reindonk

Vanaf donderdag 24 november zal bij Streekomroep Reindonk 'Gewoon Doen TV' starten. Een wekelijks kort programma-item dat gemaakt wordt door en voor mensen met een verstandelijke beperking. "We hebben voor dit programma de samenwerking opgezocht met Gewoon Doen in Horst, een organisatie die dagbesteding biedt voor kwetsbare mensen in een ongebruikelijke, eigentijdse vorm: theater", zo vertelt Pieter Janssen van Streekomroep Reindonk.

Sandy Uytterhoeven begon vijf maanden geleden met de opbouw van een dagbesteding, waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen een theatervoorstelling maken. Dagbesteding in die vorm is nog uniek in Nederland.
Deze organisatie is bezig met foto, film en internet en heeft vanaf november een vast 'baken', te weten 'Gewoon Doen TV' bij Streekomroep Reindonk.

Gewoon Doen doet echter meer, zo vertelt Sandy: "We halen ook oude meubels op bij mensen, knappen die op, bewerken ze met kunst en verkopen ze weer in ons pandje en in onze webshop.” Samen met twee vaste medewerkers en enkele vrijwilligers biedt ze een creatieve dagbesteding aan waar ook hands-on gewerkt kan worden.

Daarnaast krijgt Sandy hulp van leerlingen van Gilde Opleidingen, een basisschool uit de buurt en een leerling van de opleiding voor Docent Theater. Deze gaat samen met de acteurs een voorstelling maken speciaal voor kinderen.

'Gewoon Doen TV' wordt wekelijks op donderdag uitgezonden bij Streekomroep Reindonk.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)