Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Groen licht voor vernieuwing Het Beukenhofje

20 juni 2018

Stichting Het Beukenhofje pakt het dorpspark in America aan. De dierenweide wordt vernieuwd, de groenvoorziening en de speeltuin krijgen een opknapbeurt én de stichting wil het oude openluchttheater in ere herstellen.

 De stichting doet dit met behulp van bijdrages van verschillende partijen. Ook de gemeente draagt haar steentje bij. Al geruime tijd is een groep inwoners uit America aan de slag met een nieuw plan voor het dorpspark Het Beukenhof. Het park is verouderd en past niet meer bij de wensen van de bewoners. Door het herstellen van het voormalige openluchttheater en door zowel de dierenweide als de speeltuin op te knappen, ontstaat een park waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en recreëren.


De totale kosten van het plan bedragen € 199.000,-. Naast een groot aantal eigen uren en een financiële bijdrage van toneelvereniging De Vrije Spelers, hebben de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij, de dorpsraad America, het Rabobank Coöperatiefonds, het VSB fonds en Jantje Beton inmiddels al een bijdrage toegezegd. De provincie Limburg ziet dit plan ook als een mooi burgerinitiatief en besluit binnenkort over een bijdrage.

Ook de gemeente Horst aan de Maas steunt de plannen. Er is volgens de gemeente sprake van een grote eigen inbreng, zowel in zelfwerkzaamheid, als in financiële zin en het verwerven van externe fondsen. Er ontstaat een mooi park waarbij ook oude elementen behouden blijven of vernieuwd worden. Daarnaast neemt de stichting een aantal structurele taken over van de gemeente in het beheer en onderhoud van het park. Bovendien is het een nieuwe locatie waar verschillende partijen terecht kunnen voor culturele activiteiten. Het college heeft daarom nu al 20.000 euro toegezegd uit beschikbare budgetten. Het college is ook positief over een aanvullende bijdrage van 30.000 euro. Daarover neemt de gemeenteraad later dit jaar een besluit.

Met de bijdrage van de verschillende partijen kan de stichting verder met de vernieuwing van het park. Het streven is om volgend jaar klaar te zijn, zodat het 105-jarig jubileum van de Toneelvereniging in het nieuwe park kan plaatsvinden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)