Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Grubbenvorst


Filteren op datum:
        

Jubilarissen bij Schutterij St. Jan

Gepubliceerd op: 30-03-2017 18:28

Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want zaterdag 25 maart zijn verschillende onderscheidingen uitgereikt aan elf trouwe leden bij Schutterij St. Jan. Een bestuursdelegatie van de Schuttersbond Juliana was hiervoor speciaal naar Grubbenvorst afgereisd.

Jeanne Gielen-Clevers, Rikkert Maes, Jeanne Verhaagh-Rievers, Miek Roodbeen-Lemmens, Mark Gerits, Nel Fermont, Will Versleyen-Coenen, Jan van Rens en Jos Gommans mochten een onderscheiding in ontvangst nemen voor hun 25-jarig lidmaatschap.

De heer Hay van Hegelsom kreeg de versierselen opgespeld wegens 40 jaar lidmaatschap van de vereniging.
Een speciaal woord was er voor de heer Ton Gerits: hij is al 50 jaar trouw lid van de Grubbenvorster schutterij.

De jubilarissen werden gehuldigd in het bijzijn van het nieuwe koningspaar Gé en Suus Versleijen en de nieuwe commandant Hans Hermans. Hij heeft het commando overgenomen van oud-commandant Kees v.d. Brink.
Lees verder

Limburgse voorleeskampioen uit Grubbenvorst

Gepubliceerd op: 29-03-2017 10:23

Sem Colbers uit Grubbenvorst vertegenwoordigt Limburg op de Nationale Voorleeswedstrijd.

De leerling van basisschool De Kameleon was maandag de beste van twaalf finalisten in de Oranjerie in Roermond. Sem las een stuk uit het boek De Waanzinnige Wens van Brandon Robshaw.

In Limburg deden dit jaar 197 kinderen mee aan de Voorleeswedstrijd. Ook Rens Gommans van de Mariaschool uit Tienray en Auke Loeffen van basisschool de Meulenbeek uit Oostrum stonden in de finale als winnaars van de regionale voorleeswedstrijd.

Op 17 mei neemt Sem het in de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen op tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen.

Foto: BiblioNu
Lees verder

Motto Plaggehouwers bekend gemaakt

Gepubliceerd op: 28-03-2017 15:05

Het 'carnavalspekske' is nog maar net terug van de stomerij, maar De Plaggenhouwers uit Grubbenvorst zijn alweer bezig met het komende vastenaovend seizoen 2017-2018. Komend carnavalssseizoen bestaat de vereniging 6x11 jaar, en tijdens het jubileum seizoen zal in het teken staan van het motto '6x11 maak ut meij'.

Het nieuwe seizoen zal geopend worden met de traditionele liedjesavond op zaterdag 23 september.
Lees verder

Ton Gerits 50 jaar lid schutterij Grubbenvorst

Gepubliceerd op: 28-03-2017 14:05

Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst vierde vrijdag 24 maart het 50-jarige lidmaatschap van hun erelid Ton Gerits.

Ton is in 1967, als vierde generatie van de familie Gerits, lid geworden bij de schutterij in navolging van zijn vader, grootvader en overgrootvader die de schutterij in 1900 mee heeft opgericht. Hij was in die 50 jaar beheerder van het schutterslokaal, koning in 1972 en 1973 en was bestuurslid van 1981 tot 2001. Bij zijn afscheid als bestuurslid is Ton benoemd tot erelid van St. Jan Grubbenvorst en bij zijn 40 jarig lidmaatschap in 2007 heeft hij de zilveren onderscheiding ontvangen van de Europese Gemeenschap van historische Schuttersgilden.
Lees verder

Nieuwe SRV-wagen in gebruik genomen

Gepubliceerd op: 07-03-2017 20:56

De familie Relouw uit Grubbenvorst heeft deze week een nieuwe SRV-wagen in gebruik genomen. De rijdende supermarkt is speciaal voor de ondernemersfamilie gebouwd op een vrachtwagen chassis, wat het rijden prettiger maakt. De nieuwe SRV-wagen heeft ook meer koelruimte.

De familie Relouw begon in 1970 met een rijdende winkel. De SRV-wagen is inmiddels grotendeels uit het straatbeeld verdwenen in Nederland. Toch rijden er nog zo’n 300 rond, met name in dorpen en gebieden waar geen supermarkten zijn. Ook de familie Relouw is al vele jaren een graag geziene winkelier in de straten van Grubbenvorst en omgeving.

Zes dagen in de week heeft rijdende winkel zijn dagelijkse route in Grubbenvorst, Sevenum, Heierhoeve, Velden, Lomm en Blerick.

Later deze week is er een reportage te zien bij Omroep Reindonk over de nieuwe SRV-wagen.
Lees verder

Meer Grubbenvorst

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)