Menu

Twitter feed Reindonk

  • Wittenhorst vrouwen verliezen wedstrijd in eerste helft bit.ly/2GFbdzx

Grubbenvorst


Filteren op datum:
        

Crowdfunding voor BuurtAED

Gepubliceerd op: 20-05-2018 11:00

In Grubbenvorst is een crowdfunding actie gestart voor een BuurtAED.
Gé Verbeek start de inzamelingsactie om samen met buurtgenoten zijn straat en de buurt rondom Tuinhaversveld hartveiliger te maken. 
Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land. Dit belemmert snelle hulp, en dus een grotere overlevingskans buiten het ziekenhuis,  bij een hartstilstand.  
Het online crowdfunding platform BuurtAED.nl is een initiatief van Philips en De Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland. 

Lees verder

'Trek vergunning varkensstallen NGB in'

Gepubliceerd op: 03-05-2018 08:00

Vereniging Behoud de Parel en omwonenden hebben in een brief aan GS van Limburg, verzocht om de WABO-vergunning voor een varkensstal (35.000 varkens) als onderdeel van het Nieuw Gemengd Bedrijf in te trekken. 

De brief volgt op een eerdere brief van Behoud de Parel waarin meer algemeen verzocht wordt om maatregelen naar aanleiding van een onderzoek dat verricht is door wetenschappers van Wageningen Universiteit, waaruit gebleken is dat combi luchtwassers onvoldoende functioneren. Met de vervolgbrief gaat Behoud de Parel nog een stap verder dan de eerdere brief, waarin de vereniging de te nemen maatregelen overlaat aan het provinciaal bestuur.

De uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek - dat 3 april aangeboden is aan de Tweede Kamer – tonen aan dat de stank, ammoniak, fijnstof en zoönosen die voortkomen uit de stallen door de combiluchtwassers onvoldoende afnemen. Terwijl in de vergunningen die gemeenten en provincies verleend hebben, hogere reducties als uitgangspunt zijn genomen.

In de brief van Behoud de Parel, opgesteld door de jurist die de vereniging en omwonenden ondersteunt in hun procedures, wordt gesteld dat de geurbelasting voor de omgeving minimaal verdubbelt. Daardoor komen er minimaal acht woningen in een overbelaste situatie ten aanzien van de geurbelasting te liggen. Dat geldt zelfs ook voor twee woningen in de bebouwde kom omdat daar een maximum geldt van 3 odeur. Waarschijnlijk zijn dat er meer omdat geur een progressieve curve heeft.

Overigens kan deze situatie voor omwonenden in een later stadium – indien er geen maatregelen genomen worden - aanleiding zijn planschade en schade ten gevolg van bederf van woongenot te eisen aan het NGB.
Lees verder

Twee gouden jubilarissen bij Schutterij St. Jan

Gepubliceerd op: 03-04-2018 14:57

Schutterij St. Jan uit Grubbenvorst heeft onlangs tijdens de jaarvergadering het nieuwe koningspaar voor schuttersseizoen 2018 gepresenteerd. Peter en Marlie Relouw zullen dit seizoen deze taak op zich nemen.

Ook de jubilarissen van de schutterij werden gehuldigd: Bjorn van Berkel kreeg de bronzen verenigingsmedaille voor 12½ jarig lidmaatschap. Ger van Rens ontving de vergulde verenigingsspeld en met de eremedaille in goud van de OLS federatie voor 40 jarig lidmaatschap.
Lees verder

2 scholen in finale regionale verkeersquiz

Gepubliceerd op: 31-03-2018 13:06

Leerlingen van het basisonderwijs uit verschillende gemeenten nemen het woensdagochtend 4 april tegen elkaar op in de Noord-Limburgse Verkeersquiz. De jongens en meisjes uit groep 7 en/of 8 speelden op de computer de voorronde van de verkeersquiz in hun eigen klas. Aan de lokale voorronde hebben 1174 leerlingen meegedaan uit 40 schoolklassen.

De voorronde van de digitale verkeersquiz leverde vijf finalisten op: buiten drie basisscholen uit Belfeld, Venlo en Beesel doen uit onze gemeente de Kameleon uit Grubbenvorst en De Krullevaar uit Sevenum mee aan de finale.
Lees verder

Ondernemers Grubbenvorst in gesprek

Gepubliceerd op: 27-03-2018 11:19

Ondernemers Collectief Grubbenvorst gaat donderdagavond 12 april 2018 samen in gesprek om elkaar beter te leren kennen. Het bestuur van het OCG heeft gekozen voor de idyllische locatie Huys Kaldenbroeck te Lottum. Een plaats waar het gezelschap ongestoord zichzelf kan zijn. Tijdens de najaarsbijeenkomst op 10 oktober 2017 van het Ondernemers Collectief is samen gekozen voor 2 items; elkaar beter leren kennen en bij elkaar in de keuken kijken. Het eerste item vindt nu plaats, het tweede in het najaar op locatie bij een ondernemer.

Voor 12 april aanstaande is een professionele organisatie ingehuurd om de ondernemers te begeleiden bij outdoor cooking. Er wordt gestart in kleine groepjes om samen in een korte tijdspanne een menu samen te stellen, waar iedereen uiteraard ook samen van kan genieten. De avond wordt na het officiële gedeelte besloten met een gezellig nazit, waarin ook is gezorgd voor een stukje Limburgs entertainment.

Het einddoel van deze avond is het bouwen van een symbolische, maar heuse brug. Tijdens deze activiteit leren de deelnemers elkaar kennen en waarderen.
Lees verder

Meer Grubbenvorst

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)