Menu

Twitter feed Reindonk

Grubbenvorst


Filteren op datum:
        

Speeltoestellen Roeffen Mart gerepareerd

Gepubliceerd op: 11-07-2018 09:00

De mandschommels en de gewone schommels van speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst hangen weer op hun vertrouwde plek. In de loop van de week wordt ook de junglebrug vernieuwd.
Lees verder

Start verkoop nieuwbouwplan De Comert Grubbenvorst

Gepubliceerd op: 27-06-2018 17:00

De verkoop van het nieuwbouwplan De Comert in Grubbenvorst is op dinsdag 26 juni van start gegaan.
Lees verder

Halt aan vandalisme!

Gepubliceerd op: 12-06-2018 12:00

In de laatste maanden is de regionaal bekende Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst herhaaldelijk slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme. Zo werden er tot tweemaal toe dure schommels gestolen en werd er een klimbrug in brand gestoken. Hoewel politie de incidenten in onderzoek heeft, wordt de kans klein geacht de daders te achterhalen. 

De oplossing is er. Een groepje regionale ondernemers was zo geraakt door de berichtgevingen dat ze besloten om gezamenlijk de speeltuin een helpende hand toe te steken. En wel op een bijzondere manier; met slimme camerabewaking. 

Op zaterdag 16 juni zal het nieuwe camerasysteem officieel in gebruik genomen worden doorWethouders Birgit op de Laak en Han Geurts. De bewaking van de Speeltuin Roeffen Mart wordt mogelijk gemaakt door EWS Solutions (camera’s), Eye Watch Security Group (meldkamer en
alarmopvolging) en Staalmeesters (cameramasten).
Lees verder

Crowdfunding voor BuurtAED

Gepubliceerd op: 20-05-2018 11:00

In Grubbenvorst is een crowdfunding actie gestart voor een BuurtAED.
Gé Verbeek start de inzamelingsactie om samen met buurtgenoten zijn straat en de buurt rondom Tuinhaversveld hartveiliger te maken. 
Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land. Dit belemmert snelle hulp, en dus een grotere overlevingskans buiten het ziekenhuis,  bij een hartstilstand.  
Het online crowdfunding platform BuurtAED.nl is een initiatief van Philips en De Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland. 

Lees verder

'Trek vergunning varkensstallen NGB in'

Gepubliceerd op: 03-05-2018 08:00

Vereniging Behoud de Parel en omwonenden hebben in een brief aan GS van Limburg, verzocht om de WABO-vergunning voor een varkensstal (35.000 varkens) als onderdeel van het Nieuw Gemengd Bedrijf in te trekken. 

De brief volgt op een eerdere brief van Behoud de Parel waarin meer algemeen verzocht wordt om maatregelen naar aanleiding van een onderzoek dat verricht is door wetenschappers van Wageningen Universiteit, waaruit gebleken is dat combi luchtwassers onvoldoende functioneren. Met de vervolgbrief gaat Behoud de Parel nog een stap verder dan de eerdere brief, waarin de vereniging de te nemen maatregelen overlaat aan het provinciaal bestuur.

De uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek - dat 3 april aangeboden is aan de Tweede Kamer – tonen aan dat de stank, ammoniak, fijnstof en zoönosen die voortkomen uit de stallen door de combiluchtwassers onvoldoende afnemen. Terwijl in de vergunningen die gemeenten en provincies verleend hebben, hogere reducties als uitgangspunt zijn genomen.

In de brief van Behoud de Parel, opgesteld door de jurist die de vereniging en omwonenden ondersteunt in hun procedures, wordt gesteld dat de geurbelasting voor de omgeving minimaal verdubbelt. Daardoor komen er minimaal acht woningen in een overbelaste situatie ten aanzien van de geurbelasting te liggen. Dat geldt zelfs ook voor twee woningen in de bebouwde kom omdat daar een maximum geldt van 3 odeur. Waarschijnlijk zijn dat er meer omdat geur een progressieve curve heeft.

Overigens kan deze situatie voor omwonenden in een later stadium – indien er geen maatregelen genomen worden - aanleiding zijn planschade en schade ten gevolg van bederf van woongenot te eisen aan het NGB.
Lees verder

Meer Grubbenvorst

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)