Menu

Twitter feed Reindonk

Handen ineen voor Limburgse fruitteeltsector

20 maart 2019

Provincie Limburg, de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO), de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Fruitveiling Zuid-Limburg zetten op 18 maart een handtekening onder het Uitvoeringsprogramma Vitale Fruitteelt in Limburg. Het programma voorziet in een praktische aanpak om de Limburgse fruitteeltsector een toekomst te geven.

Het programma richt zich op innovatie, kennisontwikkeling, ondernemersvaardigheden en bedrijfsontwikkeling. Via themabijeenkomsten en onafhankelijke coaching wordt ingezet op nieuwe verdienmodellen voor ondernemers. Deze zal gericht zijn op meerwaarde strategie├źn. Hiervoor wordt samenwerking gezocht worden met diverse kennis- en adviesinstellingen zoals Proeftuin Randwijk, PC Fruit (B-Limburg) en het ondernemerscluster Bright 5 dat actief is op Brightlands en Campus Greenport Venlo.

De nieuwe verdienmodellen vragen diverse bedrijfsinvesteringen. Hiervoor wordt een concreet plan opgesteld. De provincie Limburg wil zich inspannen om regelingen voor ondersteuning van innovatieve fysieke investeringen en onder nadere te bepalen voorwaarden (achtergestelde) leningen beschikbaar stellen.

Foto: Gedeputeerde Hubert Mackus van provincie Limburg, Roger Wouters, fruitteler en bestuurslid Fruitveiling Zuid-Limburg, voorzitter van NFO kring Limburg Eric Huids en Thijs Rompelberg, bestuurder bij de LLTB, hebben de handtekening gezet onder het Uitvoeringsprogramma Vitale Fruitteelt in Limburg.


┬ę 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)