Menu

Twitter feed Reindonk

  • Het aftellen naar het WK vierspannen Limburg2020 is begonnen bit.ly/2KPX4Xj

Handhaving voor VC Set Up/MVC ‘64 DS1

16 april 2019

Door van VC Bravo DS1 met 3-2 te winnen, handhaaft VC Set Up/MVC ‘64 DS1 zich in de promotieklasse en eindigt op een keurige achtste plaats.

Zaterdag 13 april stond in Meerlo de allesbeslissende laatste competitiewedstrijd tegen VC Bravo uit Westerhoven op het programma. Andere degradatiekandidaten hadden eerder die dag punten gepakt dus VC Set Up/MVC ‘64 DS1 moest aan de bak.

De eerste set ging gelijk op, er was weinig krachtsverschil. Set Up pakte een voorsprong maar die werd verspeeld. Een spannende slotfase volgde die Set Up wist te winnen met 25-22; het eerste belangrijke wedstrijdpunt. Ook de tweede set ging gelijk op, Bravo gaf niets cadeau. Vanuit een achterstand van kon Set Up zich terug knokken. Het werd zelfs 24-23. Toch wist Bravo te winnen met 24-26. De teams waren aan elkaar gewaagd. Ook in de derde set. Set Up kwam op achterstand en kon die niet omdraaien. De derde set werd met 20-25 verloren.

De vierde set moest gewonnen worden om daarmee een belangrijk punt te pakken tegen degradatie. De set startte goed met 8-3 maar toch werd het 15-17. Set Up weigerde echter op te geven en punt voor punt herpakten ze zich. Ze hielden het hoofd koel en wonnen met 25-22. Gelijktijdig werd in Veldhoven door mede degradatiekandidaat Nuvoc gespeeld tegen Flamingo’s ’56. Om zeker te zijn van handhaving wilde Set Up daarom de vijfde set winnen. Set Up toonde opnieuw vechtlust en veerkracht, kwam terug uit een lichte achterstand en won met 15-13. De ontlading was groot. Op eigen kracht kan Set Up zich handhaven in de promotieklasse ondanks een stroeve start van het seizoen.

Nuvoc verloor uiteindelijk van Flamingo’s ’56 en degradeert


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)