Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Hegelsom


Filteren op datum:
        

School Hegelsom tijdelijk dicht

Gepubliceerd op: 30-03-2017 12:43

Na gezondheidsklachten onder het personeel en leerlingen van school voor anderstaligen TaalRijk in Hegelsom hebben stichting LVO, gemeente Horst aan de Maas en de schoolleiding besloten om de leerlingen tijdelijk onder te brengen op het Dendron College in Horst.

Omdat de klachten zich alleen voordoen in het schoolgebouw is de GGD een onderzoek gestart naar de oorzaak. Volgens wethouder Ger van Rensch van gemeente Horst aan de Maas is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van de klachten is maar wordt er geen risico genomen. De gezondheid van het personeel en de leerlingen heeft prioriteit, stelt de wethouder.

Op TaalRijk wordt voortgezet onderwijs gegeven aan kinderen van nieuwkomers uit Horst aan de Maas en Venray. De school startte aan het begin van dit schooljaar in twee gebouwen aan de Pastoor Debijestraat in Hegelsom. Ondanks dat de school aan alle bouwkundige en technische eisen voor de scholen én aan de norm frisse scholen voldoet, blijven klachten als hoofdpijn geïrriteerde luchtwegen en ogen op doen.

Deze maatregel is haalbaar door de afwezigheid van de examenklassen op het Dendron College. De leerlingen zijn vanaf morgen tot en met volgende week vrij en worden daarna daar opgevangen.
Lees verder

Horst aan de Maas in Den Haag

Gepubliceerd op: 23-03-2017 11:39

In de Haag worden donderdag de nieuwe leden van de tweede kamer beëdigd. Deze gebeurtenis vindt plaats tussen 13.00 en 13.30 uur.

Voor het CDA is hier de uit Hegelsom afkomstige Raymond Knops aanwezig. Ook zal hij donderdagmiddag de eed of de belofte afleggen.

De politicus uit de gemeente Horst aan de Maas stond op nummer 6 op de lijst van het CDA.
Lees verder

Raymond Knops weer in Kamer

Gepubliceerd op: 15-03-2017 21:22

Op basis van de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos komt Hegelsommer Raymond Knops weer in de Tweede Kamer. Knops staat op nummer zes van de CDA-kieslijst. Volgens de exitpoll krijgt het CDA 19 zetels.
 
De VVD wordt volgens de poll de grootste met 31 zetels. D66, de PVV en het CDA komen op 19 zetels. GroenLinks krijgt er 16, de SP 14 en de PvdA verliest fors en gaat van 38 naar 9 zetels. De ChristenUnie (6), de SGP (3), de Partij voor de Dieren (5), 50Plus (4), DENK (3) en Forum voor Democratie (2) verdelen de rest van de zetels.
Lees verder

Beweegdiploma voor kleuters in Hegelsom

Gepubliceerd op: 10-03-2017 10:10

De kleuters van Hegelsom hebben vrijdagmorgen het beweegdiploma-2 gekregen uit handen van Nederlands volleybalinternational Nico Freriks. Maar voordat zij het diploma in ontvangst mochten nemen, gaven zij nog eerst een demonstratie aan de ouders en aan wethouder Bob Vostermans.

Dit zijn de eerste groep kleuters die het beweegdiploma ontvangen na het starten van de samenwerking tussen Dynamiek, de gemeente en gym- en turnvereniging HOSEMA.

Het officiële KNGU Nijntje Beweegdiploma is een bewijs voor de kleuters dat ze bepaalde vaardigheden onder de knie hebben. Het is te vergelijken met het zwemdiploma. De eerste goede basis voor gezond bewegen is hiermee gelegd.

Volgende week ontvangen de kleuters van Swolgen en Grubbenvorst ook een beweegdiploma.
Lees verder

Hegelsom 2 ontpopt zich als cupfighter

Gepubliceerd op: 08-03-2017 15:40

VV Hegelsom 2 heeft de halve finale van het bekertoernooi bereikt. “Hegelsom 2 bekert verder: geschiedenis is geschreven” schrijft de voetbalvereniging op haar Facebook-pagina.

Na een bloedstollend duel tegen Lindenheuvel-Heidebloem 3 waarin keepersfouten beslissend bleken te zijn won Hegelsom uiteindelijk met 3-1. Het team van trainer Rick Thewissen schaart zich hiermee bij de beste vier clubs uit afdeling Zuid 2 in de reserveklasse.

Zo’n honderd supporters trotseerden de wind om dinsdagavond beide teams aan te moedigen op Sportpark Wienus.

Foto: Facebook VV Hegelsom
Lees verder

Meer Hegelsom

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)